Havs- och Vattenmyndigheten

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) etablerades 2011 och är en förvaltningsmyndighet som arbetar för hållbar samhällsnytta. Vi arbetar på regeringens uppdrag för bevarande, restaurering och hållbart nyttjande av sjöar, vattendrag, hav och fiskeresurserna. Vi är cirka 330 engagerade medarbetare och konsulter som tillsammans skapar en dynamisk arbetsplats för att genomföra uppdraget i enlighet med den statliga värdegrunden.

Avdelningen för administration ger stöd och service till myndigheten med syfte att säkerställa en effektiv ledning, gemensamma arbetsformer och kvalitetssäkring av myndighetens verksamhet. Administrativa avdelningen ansvarar för verksamhet och processer inom juridik, ekonomi, arkiv och service och består av 37 medarbetare fördelade på tre enheter.

Ekonomienheten ger stöd i ekonomistyrnings- och ekonomipolicyfrågor och ansvarar för utveckling och anpassning av
ekonomisystem. Enheten ansvarar för redovisning, ekonomisk uppföljning, underlag till budgetarbetet
och bokslut. Enheten består idag av 13 medarbetare.

Den lediga ekonomtjänsten är organisatoriskt placerad på ekonomienheten. Ekonomienheten ger stöd i ekonomistyrnings- och ekonomipolicyfrågor och ansvarar för utveckling och anpassning av ekonomisystem. Enheten ansvarar för redovisning, ekonomisk uppföljning, underlag till budgetarbetet och bokslut. Enheten består idag av 13 medarbetare.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att tillsammans med övriga ekonomer arbeta med budget och bokslut samt löpande ekonomihantering som avstämningar och redovisning av myndighetens anslag och övriga medel. Du arbetar med uppföljning av kostnader och intäkter så att myndighetens ekonomiska planering efterlevs och inom våra finansiella ramar. Du deltar aktivt i budgetarbete och arbetar för enhetlighet och effektiviseringar i våra processer. Du stödjer myndighetens chefer och medarbetare rörande ekonomiska frågor och deltar aktivt i utvecklingen av ekonomienhetens processer och rutiner.

Kvalifikationer

Vi söker dig med minst kandidatexamen inom förvaltningsekonomi, företagsekonomi eller annan
utbildning som vi bedömer som likvärdig samt flerårig erfarenhet från ekonomiarbete gärna inom offentlig sektor. Du är ansvarstagande och kan både arbeta självständigt och i grupp. Du har lätt att förstå helheter och kan ta fram och pedagogiskt förklara ekonomiska underlag till grupper och individer. Du har goda kunskaper inom budgetering, bokslut och redovisning, god datorvana och är en van användare av Excel. Erfarenhet av vårt ekonomisystem Unit4/Agresso är meriterande men inget krav. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Du har förmåga att självständigt planera och driva ditt arbete och kan hantera många ärenden samtidigt. Som person är du flexibel, lösningsorienterad, motiverad, prestigelös och har integritet.

Villkor

Anställningen är tillsvidare på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse.

Utgångspunkten är att arbetet normalt sett utförs i myndighetens lokaler, dock får medarbetare efter överenskommelse med enhetschef arbeta högst två dagar av en heltidstjänst alternativt arbetstid motsvarande två dagar per vecka på distans. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/57
Kontakt
  • Henrik Nettelbrandt, 010-6986006
Facklig företrädare
  • Agnes Ytreberg, Saco-S genom Saco-föreningen vid Havs- och vattenmyndigheten, 010-6906000
  • Bengt Fjällborg, OFS-S genom ST inom HaV, 010-6986000
Publicerat 2022-09-07
Sista ansökningsdag 2022-09-28

Tillbaka till lediga jobb