Avdelningen för havs- och vattenförvaltning, Enheten för vattenförvaltning

Havs- och vattenmyndighetens arbetar på regeringens uppdrag för levande hav, sjöar och vattendrag till glädje och nytta för alla. Med utgångspunkt i ekosystemens och människans behov arbetar vi kunskapsbaserat och koordinerat för att uppnå en hållbar förvaltning våra resurser, både i havet, i sötvatten och inom fisket. Vi samverkar och förankrar vårt arbete med alla berörda, både nationellt och internationellt. Vi är drygt 300 engagerade medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och personligheter och skapar en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter att hela tiden lära nytt. På HaV är vi öppna, kompetenta och ansvarstagande i vår myndighetsutövning och har vår placering i centrala Göteborg.

Avdelningen för Havs- och vattenförvaltning ansvarar för samordning och utveckling av arbetet med ett samlat svenskt genomförande av EU:s ramdirektiv för vatten och EU:s havsmiljödirektiv samt för utveckling och införande av en svensk havsplanering och andra maritima frågor. Vi arbetar också med att skydda och restaurera hotade arter och livsmiljöer genom reglering, vägledning, miljöbalksprövning och bidragsgivning.

Enheten för vattenförvaltning har en nationellt samordnande roll inom vattenförvaltningen för genomförandet av EU:s ramdirektiv för vatten, samt ett samordningsansvar för åtgärdsarbete i sjöar, vattendrag och kust för att minska negativa effekter av närsaltbelastning och miljöfarliga ämnen.

Utredare inom vattenförvaltning 

 

Beskrivning

Du kommer arbeta som utredare på enheten för vattenförvaltning och ingå i en arbetsgrupp som har en nationellt samordnande roll inom vattenförvaltningen för genomförandet av EU:s ramdirektiv för vatten. Enheten har även ett övergripande samordningsansvar för åtgärdsarbete i sjöar, vattendrag och kust för att minska negativa effekter av närsaltbelastning och miljöfarliga ämnen.

Som utredare kommer du att samla in, bearbeta och analysera information samt utforma underlag till förslag och beslut. Dina arbetsuppgifter innebär att du deltar i arbete med utveckling av föreskrifter och vägledningar och du kommer som utredare att kunna få delta i olika typer av arbetsuppgifter inom myndighetens arbete inom vattenförvaltningen. Huvudinriktningen kommer dock att vara samordning av badvattendirektivet samt att stödja enheten i bl.a. arbetet med pågående LIFE- och Interregprojekt.

Arbetsuppgifter

Du kommer samordna badvattendirektivet utifrån Havs- och vattenmyndighetens förvaltningsperspektiv i nära samarbete med Folkhälsomyndigheten och med medarbetare som arbetar med miljöövervakning, kommunikation och digital utveckling på myndigheten. Arbetet innebär även externa kontakter med bl.a. kommuner och att man behöver läsa in sig på gällande direktiv, förordning och vägledning för Badvatten. Kontakter på EU-nivå kommer också att ingå i arbetsuppgifterna.

Du kommer även att stödja erfarna utredare med administration och dokumentation inom LIFE- och Interregprojekt samt regeringsuppdrag. Uppgiften innebär att man behöver sätta sig in i projekten på en övergripande nivå för att kunna hantera ekonomi-administration som ligger inom sakverksamhetens ansvarsområde samt bidra till dokumentation av t.ex. workshops, redovisningar och rapporter inom projekten. Vid behov förväntas du också bidra i andra inom enheten förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du som söker denna tjänst ska ha:

  • högskoleutbildning om minst 5 år (eller motsvarande förvärvat på likvärdigt sätt) med inriktning på akvatisk ekologi eller vattenvård. Möjliga inriktningar på utbildning är miljövetarprogrammet, samhällsvetenskapligt miljövetarprogram eller motsvarande
  • mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt motsvarande goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har:

  • kurser eller kunskaper inom miljövetenskap, miljöförvaltning, miljörätt eller miljökommunikation
  • erfarenhet av projektadministration, gärna inom EU-projekt
  • erfarenhet av vattenförvaltningsarbete samt god kännedom om vattendirektivet, vattenförvaltningsförordningen och miljöbalken

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som är initiativtagande, flexibel och tar ansvar för din egen uppgift. Du har numerisk analysförmåga och förmåga att se helhetsperspektiv. För oss är det även väsentligt att du är bra på att kommunicera, samarbeta och samverka. Givetvis har du ett väl utvecklat sinne för både kvalitet och service.

Villkor

Anställningen är placerad i Göteborg. Vi kan erbjuda ett spännande arbete i moderna lokaler i Gullbergsvass, några minuters promenad från Centralstationen. Anställningen är ett vikariat som utredare. Havs- och vattenmyndigheten tillämpar individuell lönesättning. Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse. 

Ansökan ska göras via vår hemsida havochvatten.se/Jobba hos oss eller direkt via Varbi.com.

 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/12
Kontakt
  • Per Olsson, 010-698 6290
Facklig företrädare
  • Stig Thörnqvist, OFR-S genom ST inom HaV, 010-698 6000
  • Karin Linderholm, Saco-S genom Saco-föreningen vid Havs- och vattenmyndigheten, 010-690 6000
Publicerat 2019-04-26
Sista ansökningsdag 2019-05-05

Tillbaka till lediga jobb