Avdelningen för havs- och vattenförvaltning, Stab

Havs- och vattenmyndighetens arbetar på regeringens uppdrag för levande hav, sjöar och vattendrag till glädje och nytta för alla. Med utgångspunkt i ekosystemens och människans behov arbetar vi kunskapsbaserat och koordinerat för att uppnå en hållbar förvaltning våra vattenresurser, både i havet, i sötvatten och inom fisket. Vi samverkar och förankrar vårt arbete med alla berörda, både nationellt och internationellt. Vi är drygt 300 engagerade medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och personligheter och skapar en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter att hela tiden lära nytt. På HaV är vi öppna, kompetenta och ansvarstagande i vår myndighetsutövning och har vår placering i centrala Göteborg.

Avdelningen för Havs- och vattenförvaltning ansvarar för samordning och utveckling av arbetet med ett samlat svenskt genomförande av EU:s ramdirektiv för vatten och EU:s havsmiljödirektiv samt för utveckling och införande av en svensk havsplanering och andra maritima frågor. Vi arbetar också med att skydda och restaurera hotade arter och livsmiljöer genom reglering, vägledning, miljöbalksprövning och bidragsgivning.

Utredare, havs- och vattenmiljöanslaget

 

Vill du jobba med uppföljning och analys av anslag?

 

Arbetsuppgifter

I din roll som utredare ingår du i staben för avdelningen för havs- och vattenförvaltning. Du ansvarar tillsammans med andra för uppföljning, analys samt utveckling gällande myndighetens interna och externa nyttjande och arbete finansierat av havs- och vattenmiljöanslaget. Vidare leder och genomför du årlig återrapportering samt är delaktig i budgetering och processutveckling av anslaget. Du fungerar även som kontaktpunkt och sköter samordning för medfinansiering av EU-projekt samt utveckling, uppföljning och analys gällande projekt med olika finansieringslösningar. Tillsammans med myndighetens ekonomienhet planerar och samverkar du angående dina frågor. Du är även delaktig i myndighetens implementering av ett elektroniskt ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer

Du som söker denna tjänst ska ha högskoleutbildning om minst 3 år, kandidatexamen med inriktning mot företagsekonomi, nationalekonomi, miljövetenskap, statsvetenskap eller naturvetenskaplig inriktning samt ha minst två års erfarenhet av arbete på central myndighet, länsstyrelse eller annan offentlig förvaltning. Vi har även följande krav:

  • erfarenhet av arbete med att styra och utveckla processer
  • erfarenhet av ekonomisk- och verksamhetsuppföljning samt utvärdering
  • god förståelse av anslagsarbete och anslagsförordningen
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

För tjänsten är det särskilt meriterande om din utbildning inneburit god inblick och förståelse för ekonomi, process- och styrningsfrågor. Ytterligare meriter är vana vid ärendehanteringssystem och ekonomisystem samt erfarenhet från arbete med finansiering av EU-projekt samt erfarenhet av budgetarbete.

Egenskaper, färdigheter och förmågor

Du är en person som tar initiativ och har stor integritet. Givetvis har du god förmåga att samarbeta och är bra på att skapa och bibehålla goda relationer. För att lyckas i rollen krävs även att du har förmåga att planera, driva, utveckla och utvärdera processer genom att använda olika typer av effektiva metodstöd och involveringstekniker. Vidare är du strukturerad, kan arbeta strategiskt och har ekonomisk medvetenhet.

Villkor

Anställningen är placerad i Göteborg. Vi kan erbjuda ett spännande arbete i moderna lokaler i Gullbergsvass, några minuters promenad från Centralstationen. Anställningen är en tillsvidareanställning. Havs- och vattenmyndigheten tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Tillträde snarast möjligt efter överenskommelse. Ansökan ska göras via vår hemsida havochvatten.se/Jobba hos oss eller direkt via Varbi.com.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/43
Kontakt
  • Per Olsson, 010-698 6000
Facklig företrädare
  • Stig Thörnqvist, OFR-S genom ST inom HaV, 010-698 6000
  • Karin Linderholm, Saco-S, Saco-föreningen vid HaV, 010-698 6000
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-08-14

Tillbaka till lediga jobb